FAQ

ZOEKEN
110 euro, wat krijg ik daar allemaal voor in ruil?

Voor de inschrijvingsprijs krijg je zes dagen vol activiteiten, plezier en feestjes, drie maaltijden per dag, een vieruurtje en een busticket van en naar de stations van Noorderkempen of Turnhout.

Welke bijkomende kosten zijn er?

Het treinticket is niet inbegrepen in de prijs, je bent dus zelf verantwoordelijk voor je vervoer naar de stations van Noorderkempen of Turnhout. Als je ’s avonds graag iets drinkt, neem je best wat zakgeld mee. Water is sowieso gratis en altijd beschikbaar.

110 euro, dat is veel geld voor mij.

Elke deelnemer krijgt een attest van deelname. Met dit attest kan je een deel van het inschrijvingsgeld terug vragen van je gemeente. We hanteren op Krinkel ook een verminderde deelnameprijs voor deelnemers of begeleiding die via hun ziekenfonds recht hebben op ‘verhoogde tegemoetkoming’. Je betaalt dan slechts de helft van de deelnameprijs. Om hiervan gebruik te maken, stuur je een e-mail met onderstaande gegevens en een bewijs van je ziekenfonds naar inschrijvingen@krinkel.be.

Wat is mijn Chirologin?

Om je in te schrijven, heb je een Chirologin nodig. Vorige zomer maakten we logins aan voor iedereen die op dat moment aspi of leiding was. Waarschijnlijk heb je dus al een Chirologin gekregen via je mailadres. Als je die vergeten bent, surf dan naar login.chiro.be, klik daar op 'Nieuw wachtwoord' en vul je mailadres in.

Niets ontvangen of nog nooit een Chirologin gekregen? Ga dan naar https://chiro.be/eloket/een-chirologin-aanvragen en vraag een nieuwe login aan.

Lukt dat nog steeds niet? Neem dan contact met ons op via inschrijvingen@krinkel.be.

Hoe schrijf je oud-leiding in?

Ben je oud-leid(st)er (en dus niet meer aangesloten bij Chirojeugd Vlaanderen), maar wil je toch mee als medewerk(st)er? Stuur dan een e-mail met onderstaande gegevens naar inschrijvingen@krinkel.be.

  • - Naam en voornaam
  • - Geboortedatum
  • - Ploeg (bv. je vorige chiro)

Daarna krijg je een login en kan je je inschrijven.

Ik ben VB, kok, logistieker,… Kunnen mijn kinderen mee op Krinkel?

Ja, dat kan. Wij voorzien overdag zelfs een spetterend aanbod voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor je min 3-jarigen zorg je zelf. VB’s die als deelnemer meegaan, kunnen geen kinderen meenemen die jonger zijn dan 3. Je kan je kinderen inschrijven door hun naam en geboortedatum te mailen naar inschrijvingen@krinkel.be. Tot 3 jaar betalen ze niets, tussen 3 en 9 betalen ze 30 euro, vanaf 9 betalen ze 60 euro.

Iedereen mee op Krinkel

Wij willen graag iedereen mee op Krinkel. Waar we kunnen, passen we onze infrastructuur en inhoud aan voor deelnemers die dit nodig hebben. Zo kunnen we bijvoorbeeld een verhoogd podium, een ringleiding voor slechthorenden, aangepaste toiletten,… voorzien. Heb je bepaalde beperkingen waar we rekening mee moeten houden? Laat dit dan zeker weten, dan doen wij het nodige!

Moet ik de hele tijd aanwezig zijn op Krinkel?

Ja, het is de bedoeling dat je de volle zes dagen aanwezig bent op Krinkel. Maar er kunnen uitzonderingen zijn, bijvoorbeeld om medische redenen. Contacteer ons hiervoor via info@krinkel.be.

Kan ik met een speciaal dieet ook mee op Krinkel?

Ja, wij houden rekening met speciale diëten (glutenvrij, halal, koosjer,…). Geef dit zeker aan tijdens je inschrijving in het speciaal daarvoor voorziene tekstveld.

Ik twijfel nog of ik mee kan op Krinkel. Tot wanneer kan ik inschrijven?

Twijfel je door herexamens? Dat hoeft niet! Herexamens zijn een geldige reden om je probleemloos weer uit te schrijven en je geld terug te krijgen. Inschrijven kan tot en met 6 augustus. Maar let op: vol is vol.

Ik ben VB, mag ik ook mee op Krinkel?

Ja, dat mag! We voorzien aparte leefgroepen voor VB's.

Ik wil graag meegaan op Krinkel maar ik ben nog keti. Mag dat?

Nee, dat mag niet. We kiezen ervoor om Krinkel specifiek voor te behouden voor aspi's en leiding.

Ik ben ingeschreven maar heb herexamens en kan nu toch niet mee. Kan ik mijn inschrijving nog annuleren?

Ja dat kan. Annuleren kan kosteloos binnen de 14 dagen na jouw inschrijving. Gebruik hiervoor dit modelformulier en stuur het op via de post.

Wanneer je later annuleert (zonder een van bovenstaande redenen) dan zien wij ons genoodzaakt om een administratieve kost aan te rekenen. Bij annulatie voor 1 juli 2017 bedraagt deze 15 euro, tussen 1 juli 2017 en 6 augustus 2017 de helft van de deelnameprijs. Bij een latere annulatie, krijg je geen terugbetaling meer. Het formulier voor een annulatie zonder geldige reden vind je hier.

Uiteraard kan je ook kosteloos uitschrijven met geldige reden, deze zijn: herexamens, ziekte en/of ongeval, overlijden van een bloedverwant in opgaande/neergaande lijn, overlijden van broers en zussen of gelijkgestelden of de onmogelijkheid om verlof te krijgen van de werkgever. Hiervoor maak je gebruik van dit modelformulier voor herroeping met geldige reden dat je opstuurt via de post. Bij dit formulier moet je een origineel attest van je school steken, mét vermelding van de data van herexamens, een doktersbriefje, een overlijdensbrief of een attest van de werkgever dat de deelnemer als werknemer in de onmogelijkheid is om verlof te krijgen.

Ik wil graag met de auto naar Krinkel komen. Kan dat?

Nee, er is geen parkeerplaats. Er is wel een ‘kiss & ride’-zone waar je met de auto afgezet kunt worden. Kom dus liefst met het openbaar vervoer of met de fiets.