NIEUWS

12 - 08 - '17 Vlot naar Krinkel
close Vlot naar Krinkel

Treintickets

Ben je ingeschreven voor Krinkel en wil je vlot in Merksplas geraken? Koop dan hier je speciale Krinkeltreinticket voor jou en al jouw Chirovrienden!

De tickets kosten 11,50 euro en brengen jou op 25 augustus van het dichtstbijzijnde station naar de Krinkelstations van Noorderkempen of Turnhout en weer naar huis op 30 augustus. Vanuit Noorderkempen en Turnhout rijden gratis bussen naar de Krinkelweide.

De uren voor de Krinkeltreinen vind je hier.

Let op: bestel zeker dit ticket en werk niet met een Go pass. Zo kan de NMBS voldoende treinen voorzien voor deze volksverhuis.

Je kan dit ticket kopen tot 20 augustus, zo kunnen de tickets tijdig bij je thuis geleverd worden. Bestel zo veel mogelijk samen met je vrienden en bespaar op verzendkosten.

Voor de fietsers voorzien we een fietsenstalling op het terrein. Er zal ook een beperkte Kiss & Ride zijn voor deelnemers die met de auto worden afgezet. Er is GEEN parkeerplaats.

Drankbonnen

Koop op voorhand al je drankbonnen en loop zo niet te veel met cash of je bankkaart rond op Krinkel. Niet-alcoholische dranken kosten twee bonnen, alcoholische dranken drie.

Wij leggen ze voor je klaar als je in Merksplas arriveert.

18 - 04 - '17 Meer dan duizend Krinkelpijlen in Vlaanderen, Brussel, … en de rest van de wereld
closeMeer dan duizend Krinkelpijlen in Vlaanderen, Brussel, … en de rest van de wereld

De Chiro heeft in de nacht van 18 op 19 februari duizend Krinkelwegwijzers over heel Vlaanderen en Brussel opgehangen. Wat begon in Vlaanderen heeft nu alle grenzen doorbroken! Chirojongens en – meisjes reisden de wereld rond om overal de weg naar Krinkel te tonen.

400 vrijwilligers werkten mee

De pijlenactie in Vlaanderen en Brussel werd gedragen door 400 vrijwilligers die op zaterdagnacht 18 februari elke Chirogroep een onverwacht bezoekje bracht. De pijlen worden opgehangen aan de lokalen van alle 900 Chirogroepen, 11 Chirowinkels (De Banier) en andere opvallende plaatsen. Ondertussen doorbreekt de actie alle grenzen: van de Sahara tot over de grote plas vind je de weg naar Krinkel.

04 - 04 - '17 Krinkelspelentestdag voor keti’s op 9 april
closeKrinkelspelentestdag voor keti’s op 9 april

Krinkelspel (het; o; geen verkleinwoord) 1 (meervoud: krinkelspelen) de grootste, de graafste, de machtigste spelen die je ooit speelde, speciaal ontwikkeld voor Krinkel 2017.

Krinkelspelentestdag (de; m; evenement) 1 (geen meervoud) spelnamiddag voor keti's en hun leiding, die plaatsvindt in Geel-Bel (kampterrein De Volmolen) op zondag 9 april van 14 tot 17 u.

De Krinkelspelentestdag is een unieke kans voor keti's om Krinkel te proeven! Ben jij ketileiding? Schrijf als de bliksem je groep in via spel@krinkel.be en kom de krinkelspelen testen in avant-première!

04 - 01 - '17 Krinkel blokt!
closeKrinkel blokt!

Zit je in den blok? Je bent niet alleen. Samen gaan we ervoor zorgen dat jij en zoveel mogelijk leiding en aspiranten herexamenloos (of minstens bijna) mee kunnen op Krinkel. Want dat is de grootste reden waarom mensen Krinkel moeten missen. Snif. We roepen een halt toe aan die vervelende herexamens en bundelen de krachten. Vanaf 9 januari voorzien we bloksupport in de Chirosecretariaten van Antwerpen en Gent. Daar kun je samen met Krinkelaars werken aan een blanco zomervakantie. Sluit je aan en kom blokken in één van de secretariaten, waarschijnlijk ontvang je af en toe een gemeend schouderklopje of een warme chocomelk.Yes you can!

04 - 01 - '17 Ontdek de elfde kampgrond
closeOntdek de elfde kampgrond

Elke Chirogroep in Vlaanderen en Brussel valt onder één van de tien verbonden. Maar dat wist je waarschijnlijk al! Op de Krinkelweide heeft elk verbond een eigen kampgrond volledig uitgerust met alle mogelijke voorzieningen. Je slaapt, leeft, eet en feest met de mensen uit jouw verbond. Maar er is meer… Op Krinkel vind je een elfde kampgrond: Krinkel internationaal!

De Chiro is bevriend met heel wat jeugdbewegingen uit andere landen (Zuid-Afrika, India, Denemarken, Spanje, …). Enkele internationale gasten worden uitgenodigd om deel te nemen aan Krinkel. De elfde kampgrond is dus een multicultureel dorp met leiding, aspi’s en VB’s van over de hele wereld.

Als deelnemer kun je ervoor kiezen om te verblijven op de internationale kampgrond. Daar beleef je Krinkel zoals iedereen, maar je slaapt, eet en leeft met mensen van over de hele wereld. Het is dé perfecte kans om je wereldbeeld te verruimen en kennis te maken met zuiderse schoonheden of knappe Scandinaviërs. Bovendien is het een leuke manier om je talen bij te schaven. Én het staat mooi op je CV!

De internationale kampgrond heeft vorige edities al voor heel wat mooie happy-endings gezorgd: verhuizen naar Afrika, levensvrienden in het buitenland, trouwen, goedkope citytrips, …

Wil je graag op de internationale kampgrond leven? Dan beleef je een extra dag Krinkel! Tijdens je inschrijving kun je eenvoudig aanvinken dat je kiest voor de internationale kampgrond. Remember, Krinkel can change lives!